Eg feirer somaren – GIVEAWAY!

No er det snart somar, og eg vil gjerne feire årstida, og vêret som har vore overraskande fint i det siste, med ein giveaway. Eg har eigentleg ikkje så veldig mykje anna å ferie i forhold til bloggen, for eg er ikkje flink til å arrangere konkurransar ved rundt tal på kommentarar eller 20000 sidevisningar til dømes. Men somaren er jo alltids noko å feire. Dessverre har det vore litt roleg her i det siste, for boka eg las tok litt tid. No er eg ferdig, men i går øydela eg brillene mine og gjekk utan i heile går ettermiddag (på Kvadrat) og i dag på skulen. I tillegg har jo pollenesongen kome (litt negativt med somaren er det jo) og eg har prestert å bli sjuk på toppen av det heile. Likevel, for meg er det snart ferie, og det vil eg feire med å vere litt gåvmild. 


Det de kan vinne er dette:

Skygge over London av C. J. Sansom

Året er 1952, tolv år har gått siden Churchill tapte mot den ettergivende politiske fløy og England overga seg til Nazi-Tyskland etter slaget ved Dunkirk. Mens den lange og tværende krigen mot Russland går sin gang i øst, er det britiske folk underlagt et mørkt og autoritært regime: Presse, radio og TV er gjennomkontrollert, gatene er under konstant overvåking av brutale hjelpestyrker fra politiet, og de britiske jødene er under et konstant press.
Rykter går om de forferdeligste ting som skjer i kjelleren til den tyske ambassaden ved senatsbygningen. Men motstanden øker. Winston Churchills motstandsorganisasjon er en vedvarende og økende bekymring for myndighetene. Og på et mentalsykehus i Birmingham sitter en innesperret vitenskapsmann, Frank Muncaster, på en hemmelighet som trolig vil forrykke verdensbalansen for alltid.  Fra forfatteren av bestselgeren Vinter i Madrid

Boka er sponsa av Forlaget Press. Dei som vinn denne trur eg har ei veldig spennande leseoppleving framfor seg.  Boka er kontrafaktisk, og er vil det seie at forfattaren har tatt seg nokre fridommar når det gjelder historiske fakta. Som dei fleste veit var jo Storbritannia ikkje erobra under andre verdskrig, men kva viss dei hadde sagt ja til å samarbeide med Tyskland? Det handlar denne boka om!

Som mange av de veit slo eg eit slag for nynorsk no i vår, og den neste boka er nettopp på nynorsk.

Beina i gitaren av Sunniva Relling Berg
Bo er 17 og har gitt opp å passe inn. Men då ho møter Hans blir det ikkje lenger så lett å tenkje at ingenting betyr noko.

Vi følgjer ho eit år frå sommar til sommar, gjennom tilbakeblikk til barndomen ho er på veg ut av, og intense, men famlande forsøk på å finne sin plass i verda og i forholdet til Hans.

Beina i gitaren er ei sterk, kompleks og velskriven historie om identitet og sterke kjensler.

Boka er sponsa av Samlaget, og Sunniva Relling Berg er ein dyktig forfattar! Historia høyres veldig spennande ut, og eg gler meg sjølv til å lese boka. 

I tilllegg til ei bok vil dei to som vinn få ein pose med noko godt. Det er ei trekning for kvar bok. 

For å bli med trenger du berre å legge igjen ein kommentar i kommentarfeltet med epostadressa di. Sei gjerne kva bok du har lyst på. (eitt lodd) Alle som deltek får eit lodd, men du kan òg få ekstra lodd ved å gjere dette:
1) Legge ut eit innlegg på bloggen kor du skriv om giveawayen og kanskje skrive litt om din favorittkarakter fram til no i 2013. Mitt innlegg om favorittkarakter blir lagt ut før påmeldingsfristen. Du får to lodd for dette. Viss du ikkje har blogg, kan du gjere det på facebook til dømes. Legg igjen link til innlegg i kommentarfeltet. (har dessverre ikkje sånn fancy linkefunksjon)
2) Dele dettte innlegget på twitter eller facebook. Du får eitt lodd for dette.
Påmeldingsfristen er 27. juni 2013. Eg legg ut namnet på vinnaren 28. juni, og pakken blir sendt i løpet av dagen 28. eller 29. juni. 

Isabella på bloggen Gråbekkas bokblogg har òg ein giveaway i desse dagar, der de kan vinne fleire veldig gode bøker. Ho spør òg i innlegget kor me liker å lese. 
Og her er mitt svar:

PÅ REISE! Eg elsker å lese på feriar. Då eg var i Hellas, las eg ut nesten tre bøker, og ingenting er så herleg som å lese på ferie. I Sverige las eg ut fem bøker på fire dagar. Når du er bortreist, får den kjensla av at no kan du berre slappe av og droppe andre ting. Det er ikkje noko som forstyrrer deg, medan du les. Gråbekkas giveaway finn de her

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s