smakebit på barnepiken av Kathryn Stockett

Helg og søndag, etter ei fin første veke på ny skule med mange nye klassekameratar. Har ikkje fått så veldig mykje tid til å lese dei siste dagane på grunn av selskap og skule osv, men eg har kome lengre i går og i dag, og eg håpar på i bli ferdig innan i kveld.

Nå les eg barnepiken av Kathryn Stockett

Barnepiken beskriver forholdet mellom sorte hushjelper og dere hvite fruer i Sørstatene på første halvdel av 60-tallet. Vi befinner oss i den lille byen Jackson i Mississippi, og møter tre svært forskjellige kvinner som finner hverandre i sin felles utfordring av grenser. 22-årige gamle Skeeter er en ung, hvit kvinne som ifølge hennes mor har ett viktig oppdrag; å finne seg en mann og gifte seg. Selv har hun helt andre planer.
Hun ser hvordan de svarte hushjelpene behandles av sine hvite oppdragsgivere og bestemmer seg for å skrive ned historiene deres. Hennes to allierte er Aibileen, hushjelp og barnepike hos Skeeters venninne, og Aibileens venninne, Minny. Det er et risikofylt prosjekt for alle parter, fordi det utfordrer grensene som definerer tilværelsen deres.
Barnepiken er en tidløs og universell historie som får deg til riste på hodet i vantro, men også le høyt. Romanen er rørende, trist, morsom og lærerik – en bok som både varmer og skjærer deg i hjertet på en gang.

Smakebiten i dag:

«En, to, tre,» Mae Mobley begynner å telle dem. Hun kommer til tolv, og jeg må ta over. «Tjueni, tretti, trettién. Trettitre klosettskåler, vesla.»
Vi går litt nærmere og nå ser jeg at de ikke bare har strødd over hele hagen. Det er to til i innkjørselen, side ved side, som om de var et par. Og et på trappa, som om det venter på at miss Hilly skal komme å åpne.
«Er ikke den der artig, den med -«
Men vesla har sluppet hånden min. Hun løper inn i hagen, bort til det rosa klosette midt på plene og løfter opp lokket. Før jeg vet ordet av det, har hun dratt ned underbuksa og tisser i det, og jeg løper etter henne, mes et halvt dusin bilhorn tuter og en mann med hatt knipser bilder.

Frå barnepiken av Katherine Stockett, side 318

Dette er ei fast spalte på bloggen til Mari, flukten fra virkeligheten, kvar søndag, der du legg ut ein smakebit frå boka du les nå. For å sjå fleire kan du gå her.

Minner alle om giveawayen på bloggen der du kan vinne mississippi på lydbok. For meir informasjon, gå her


Advertisements

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s