Boktema hos Anette – boka eg les nå

Boktema hos Anette er ei spalte på bloggen til Anette, Anettes bokboble, kvar torsdag der du får eit tema å skrive innlegg ut frå. I dag er temaet boka eg les nå.

Blei litt brå start då, men det er nå så. Sånn førebels les eg bare ei bok, men eg høyrer på ei anna og det er nesten det same som å lese… Så derfor tar eg med lydboka òg.
Boka eg les nå:

Forlaget om boka:

Barnepiken beskriver forholdet mellom sorte hushjelper og dere hvite fruer i Sørstatene på første halvdel av 60-tallet. Vi befinner oss i den lille byen Jackson i Mississippi, og møter tre svært forskjellige kvinner som finner hverandre i sin felles utfordring av grenser. 22-årige gamle Skeeter er en ung, hvit kvinne som ifølge hennes mor har ett viktig oppdrag; å finne seg en mann og gifte seg. Selv har hun helt andre planer.
Hun ser hvordan de svarte hushjelpene behandles av sine hvite oppdragsgivere og bestemmer seg for å skrive ned historiene deres. Hennes to allierte er Aibileen, hushjelp og barnepike hos Skeeters venninne, og Aibileens venninne, Minny. Det er et risikofylt prosjekt for alle parter, fordi det utfordrer grensene som definerer tilværelsen deres.
Barnepiken er en tidløs og universell historie som får deg til riste på hodet i vantro, men også le høyt. Romanen er rørende, trist, morsom og lærerik – en bok som både varmer og skjærer deg i hjertet på en gang.

Eg om boka til nå

Sjølv om eg absolutt ikkje har kome langt, så merker eg at boka er kanonbra. Det er alt som skal til, og eg er fenga av settinga og plottet og personane. Det verker gjennomtenkt og bra, og det er ein stor dose humor med.

Boka eg høyrer på

Harry Potter is midway through his training as a wizard and his coming of age. Harry wants to get away from the pernicious Dursleys and go to the International Quidditch Cup. He wants to find out about the mysterious event that’s supposed to take place at Hogwarts this year, an event involving two other rival schools of magic, and a competition that hasn’t happened for a hundred years. He wants to be a normal, fourteen-year-old wizard. But unfortunately for Harry Potter, he’s not normal – even by wizarding standards. And in his case, different can be deadly.

 Stephen Fry er bare heilt suveren i å lese lydbøker!! Utan tvil den beste eg har høyrt så langt i mitt liv, og då inkludert dei norske eg har høyrt. Han har ei stemme som fengar og som tar deg med!

Og så, vil delta i ein liten giveaway?? Meld dykk på her

Advertisements

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s