Boktema hos Anette – Tre bøker (eg trur) eg aldri kjem til å lese

Boktema hos Anette er ei spalte som kjem ut kvar veke på bloggen Anettes bokboble. I dag er temaet tre  bøker jeg aldri kommer til å lese. Eg har lagt til (eg trur), for eg har vore utfor dei bøkene eg aldri(?) kjem til å lese tidligare. I følgje meg sjølv skulle eg aldri lese skyggelandet av Alyson Noël, men det gjorde eg så seint som i sommar, og sjå, eg overlevde.(!)

Den første boka eg tenker på, når eg tenker på ei bok eg aldri skal lese(trur eg) er lobotomisten av Eriki Husby Sæther.

Sønnen til en Dommedagspastor blir besatt av å
kurere syndige mennesker, slik at de ikke kommer
til Helvete.Johannes studerer psykologi, og i en lærebok fra
1800-tallet oppdager han at seksuell appetitt ble
diagnostisert som galskap. Den anbefalte kuren er å
påføre pasientene smerte og fryktfølelse. Den første
syndige pasienten som utsettes for denne kuren, er
en kvinnelig medelev på instituttet. Når ikke torturen
gjør henne frisk, velger Johannes å lobotomere
henne, for å gjøre henne om til et uskyldig barn.
Han banker en ishakke gjennom tårekanalen og
inn i hjernen hennes.
Når pastorsønnen kidnapper samboeren til den
forhenværende fallskjermjegeren Tom Stohl, starter
en jakt som vil få de gamle krimseriene på TV til å
fremstå som blasse detektivfortellinger.Du er herved advart 

Eg kan eigentlig skryte på meg at eg tåler ganske mykje, men alt som har med å pine nokon eller skjære i nokon får meg til å trekke meg vekk. Eg er så i mot det, at til og med ei skjønnlitterær bok blir for mykje.

 Ei bok eg har prøvd og prøvd og prøvd å lese, som eg aldri har kome lengre i enn to sider er hesten og hans gutt av C. S. Lewis. Boka har skikkelig lita skrift og er ikkje akkurat lettlesen.

Historien begynner i Calormen, der dronning Susan er på flukt fra prins Rabadash som vil hun skal bli hans hustru eller hans slave. Shasta, en gutt som skal selges som slave, og den talende hesten Bri, er også flyktninger i landet. Historien avsluttes i Narnia, hvor den store kong Peter hersker. Men han vet ikke at Narnias skjebne er avhengig av hvem som kommer først: flyktningene eller fienden.Hesten og hans gutt er bok nummer 6 i Narnia-serien.

Narnia er gøy, men det er løven, heksa og klesskapet som er best, sjølv om eg visste korleis det gjekk før eg hadde sett filmen og lese boka. Pappa var på kino og såg filmen då han kom ut, og då eg spurte korleis det gjekk sa han: «Løva drepte heksa.» Hehe, då visste eg det, men eg hadde vore livredd viss eg ikkje visste det før eg såg filmen og las boka.

Eg kjem ikkje på fleire. Kunne sikkert ramsa opp ei heilt liste over bøker eg ikkje kunne tenkt meg å lese, men så plutselig byrjar eg, for alle andre les dei, og då kan det vere eg liker dei, viss eg byrjar. Derfor skal eg ikkje nemne fleire bøker idag. Ha ein fin torsdag vidare.

Advertisements

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

w

Koplar til %s