boka på vent 14. august 2012

Hei og hoppsann, tysdag igjen. Snart er det skulestart, og det er noko med den siste kjedelige veka i ferien som får deg til å ville tilbake. I alle fall litt. Og for å ikkje kjede meg hiver eg meg på spalten boken på vent som er laga av Beathe bak bloggen Beathes bokhylle. Skriv om boka som ligg og venter på å bli lesen, og legg igjen linken her.

Var på biblioteket i går og henta seks bøker som låg og venta på meg, og det første bibliotikaren sa var: «Å, herlige mann så møje du he tenkt å lesa.» Seks bøker er kanskje litt mykje, men eg har starta på lydboka då.

Så, for å fortelje om boka på vent har eg tenkt å fortelje om den eine boka som eg henta i går. Smart? (Ja!)

Boka som ligg på vent er denne:

et sommereventyr av Elin Hilderbrand

Claire har problemer med å sette sine grenser. Hun har tatt ansvar i hele sitt liv, båret byrder og imøtekommet alle ønsker. I omgivelsenes øyne har hun alt: en kjærlig ektemann, fire nydelige barn – til og med en strålende karriere som glasskunstner. Når hun påtar seg vervet som leder av sommerens store veldedighetsball, vet hun at hun skal klare det. Claire fikser alt.Men når ballforberedelsene fører henne inn i milliardæren Lock Dixons sfære, slår det uventede gnister. Lock insisterer på et nært samarbeid med Claire – ofte over en flaske vin – og innen kort tid kan hun ikke lenger neglisjere dvelende blikk og ”tilfeldige” berøringer. Til sin overraskelse klarer hun ikke undertrykke følelsene som vekkes i henne, og både ballet og hele livet hennes kommer ut av kontroll.

Det er nesten litt flaut på ein måte, ein litt sånn guilty pleasure som det kalles, å lese slike bøker, men eg blei tatt av Hilderbrands skrivemåte i boka sommerøya, og syntes at det verka skikkelig bra.  Derfor må eg jo lese denne òg, eller kva?

Det er boka som ligg på vent hjå meg, har du ei bok som ligg og ventar på å bli lesen. Det trur eg, for alle har vel nokre bortgøymte skattar i hyllene eller som dei har lånt og som endå ligg og ventar på at du skal plukke dei opp og lese dei.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s